26 de setembre 2007

Peña Ezkaurre (2050 m)

12/09/07 La Peña Ezkaurre es una muntanya de les clasiques en el Pirineu Navarro, característica perquè esta separada de les demes i per la seva presencia rocosa e imponent.

L´ inici de l´ascensió esta situat en el coll d´ Argibiela, o també anomenat Paso de los Navarros, que fa muga entre les valls del Roncal i el d´Ansó. El camí comença baixant per la carretera en direcció a Zuriza durant uns pocs metres, fins arribar a un desviament a mà esquerra per un camí marcat amb els colors vermell i blanc del GR11. El camí s´endinsa en un bosc on desprès d´uns deu minuts de caminada mes o menys tranquil·la, comença a augmentar la pendent de manera molt pronunciada a traves de la fageda. Desprès de quasi una hora de una aburrida pujada, s´arriba al coll de Abizondo.

cobert encara d´arbres i girem cap a l´esquerra, al poc sortim del bosc seguint pel cordal, i als pocs metres arribem al inici de la mole caliza, ja en terreny totalment al descobert, y comença la pujada entre les roques, zigzaguejant, fins arribar a l´alçada d´un solitari arbre, la pendent es suavitza una mica, passant pel costat d´ una sima, i en uns cinc minuts aproximadament s´arriba al cim del Ezkaurre,

des d´on tenim unes espectaculars vistes que van del Orhi, fins el Midi. De tornada, agafo el mateix Camí, i just arribar al coll de Abizondo, en lloc de baixar pel Camí anterior, segueixo recte a traves d´un altre Camí, que ens porta fins la base de la Punta Abizondo, d´on desprès d´una petita grimpada arribo a la cima .