03 de gener 2008

01/01/08 Ausa Gaztelu (904m)

01/01/08 Primer dia del 2008, i per celebrar-ho, una petita excursió a la zona del Txindoki, concretament al Ausa Gaztelu, situat al oest del Larrunari. Vaig arribar a les campes de Larraitz sobre la una del migdia, i esta bastant ple de cotxes, ja que junt amb el Adarra son muntanyes que tradicionalment es pujen per celebrar el cap d´any.


Començo l´excursió agafant el camí que surt del final de l´aparcament, passant la porta metalica. La pista s´enfila borejant el Txindoki, al cap de uns cinc minuts s´arriba a un desviament que va en direcció al Txindoki a mà dreta, jo segueixo la pista i a la poca estona s´arriba a una altre porta metalica on hi trobo una font.


Ara el camí passa per dintre d´una fageda, un camí empedrat, que fa temps s´utilitzava per transporta carros d´una vall a una altra. Despres de passa una altra porta matalica (i van tres), el cami es transforma bastant fangos,a causa de les ultimes plujes, i comença a pujar mes pronunciadament,


fins arribar al coll de Errenkonta, un coll molt verd, on recordo que fa uns cinc anys ja hi vam passar l´Hernan i jo, però vam girar en direcció al Txindoki. Aquest cop giro cap a la dreta i nomès queda una petita pujada fins arribar a la cima


Una cima, la del Auza Gaztelu, que esta coronada per una antiga torre circular que data del segle XII, i que servia de vigilancia, es molt semblant a la que es troba al Urkulu.