17 de gener 2009

17/01/2009 Cita con la Cumbre

17/01/09 Ja feia molt de temps que no llegia algun llibre, i l´altre dia quan passava per una llibreria vaig veure el llibre Cita con la Cumbre de Juanjo San Sebastian, que el tenia pendent de desde feia molt de temps.
Es un llibre que me l´he llegit en un dia, em va enganxar i no l´he pogut deixar a mitges. En Juanjo San Sebastian es un dels muntanyencs mes importants i carismàtic d´Espanya, i narra en primera persona la seva relació amb muntanya, des de els seus inicis als Pirineus i la conquesta del Himalaia, i la seva relació amor-odi amb el K2. No es un llibre d´aventures de muntanya sino la historia que desemboca en la cima del K2, i en el dramàtic descens. El tros mes emotiu del llibre es centra en el dia que Juanjo assoleix la cima del K2 junt amb el seu amic Atxo Apellaniz i la posterior odissea en el descens, una autentica historia de supervivència a 8000 m junt amb l´Atxo, que no va poder aguantar i va morir en la baixada.
Tot explicat d´una manera molt emotiva i senzilla. Un 10 de llibre.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest és un dels poquíssims llibres de muntanya que he llegit -me'l va deixar en Quim-, i em va posar una mica nerviós... Uns suicides, aquests paios: mira que fer el K2 quan se'ls feia de nit! I després totes les congelacions...: no fa venir ganes d'anar a la muntanya, precisament...

Unknown ha dit...

Bueno nen! ets una mica "tikis mikis", que tu tambe has fet el animal alguna vegada...