19 d’octubre 2011

19/10/2011 Sierra de Alaitz, cronica d´una excursió inacabada

19/10/11 Abans de sortir de casa, ja es presagiava que igual no era bona idea anar d´excursió, ja que plovia a bots i barrals a Donosti, i les previsions meteorologiques no eren molt alentadores, però les ganes i les poques ocasions que tinc per anar a la muntanya no m´han tirat enrere.
Doncs la intenció era fer una ruta per la Sierra de Alaitz, passant pels pics del Alto de las Cruces (974m), Santa Cruz (1052m) i Alaitz (1162m).Arribo al poble de Guerendiain, d´on surt la ruta.
Agafo un sender molt tupid d´arbustos, que boreja la falda de la muntanya.En un clar veig la panoramica que hi ha de la Conca de Pamplona.El camí puja amb força, ja veig el Santa Cruz davant meu.Arribo a una bifurcació, giro a l´esquerra cap al Alto de las Cruces, l´altre va cap al coll d´Ezperun.

El tram final pasa per un frondos sender.Finalment arribo al cim, on no hi ha cap bustia, ni vertex.Panoramica de la Sierra de Alaitz i on tinc que anar ara.Panoramica de la Conca de Pamplona, amb un arc de Sant Martí inclòs.Vista del coll d´Ezperun i el Santa Cruz.Coll d´Ezperun.El sender s´introdueix en una fageda, per aquest forat.
Vaig per la fageda.De cop i volta, començar a ploure i s´em tira la boira a sobre.Vist que això no millora, decideixo tornar cap al cotxe, i m´estalvio disgustos. Una pena ja que estava disfrutant de l´excursió.