07 de novembre 2007

05/11/07 Okoro (1259m)

05/11/07 Després de quasi dos mesos sense tocar la muntanya, he tingut la oportunitat de fer una escapada, i quin millor lloc que anar al Baztan, una terra verda i fantàstica, que a mi m´encanta, tant per les seves muntanyes com perquè no em costar gaire temps desplaçarme fins allà.
Aquest cop, he decidit anar a la zona boscosa del Quinto Real, i anar al Okoro, que queda una mica eclipsada perquè esta enmig del Adi i del Saioa, però que val la pena visitar- la. Es pot accedir basicament per dos llocs, per Artesiaga o per Urkiaga, jo he anat pel segon, a traves de la carretera que va del poble navarrès d´Eugi i que va a parar al poble francès d´Aldudes.
Be, des de el port d´Urkiaga s´agafa el camí que esta a ma dreta de la carretera, amb compte de no agafar el camino forestal de Zuraun, sino el de la seva dreta que esta marcat amb les marques blanca i vermella del Gr-12.

A partir d´aquí el camí començar a pujar amb una forta pendent, i anirem sempre paral·lelament a una reixa, i anirem trobant pel camí bastants "palomeras", que son els puestos de caça, en uns deu minuts tindrem que creua la reixa per un pas habilitat,


al cap d´uns 20 minuts més arribarem a la cima del Enekorri (1140m), des d´aquesta zona ja es pot veure mes o menys la resta del camí, que serà anar baixant i pujant un seguit de turons verdosos fins arribar al peu del Artsal (1230m),


des d´aquí, i tal com ensenyo a la foto, es veu darrera l´Artsal i mig envoirat el Okoro.


Finalment, un cop pugem a l´Artsal, on hi ha una bifurcació d´alambrades i un mojón al mig, s´ha d´agafar el camí en direcció oest, baixar a un coll i tornar a pujar fins arribar al Okoro. Llàstima de la boira, que no m´ha deixat veure les vistes.