04 de maig 2011

04/05/2011 Joar (1416m) i Laplana (1337m), descobrint la Sierra de Kodés

04/05/11 Li tenia moltes ganes a aquesta muntanya, i no m´ha defraudat gens ni mica. La Sierra de Kodes esta enmig de les provincies d´Araba i Navarra, es un paratge molt rocós, agrestec i sec, i on la vegetació es clarament mediterranea.

Doncsexcursió comença desde el Santuari de Kodes, prop del poble de Torralba del Rio.Primerament pujo per una pista asfaltada deixant a dreta el Santuari.

Al poc s´acaba la pista asfaltada i giro en direcció a un sender de terra, senyalitzat en un panell com a sender historic.Al principi vaig pujant per un camí rodejat d´arbustos.I despresendinso en un bosc clarament mediterrani.I que em porta fins als peus d´una tartera.Començo a pujar a traves de la tartera.Passo pel costat de la Peña de los Cencerros.On hi ha una placa conmemorativa dels morts en la Peña.Vista de la Peña de los Cencerros desde mes a dalt.Ja estic arribant al coll de la Llana.Es veu que hi ha una font a prop.Ara girare cap a la dreta per pujar al Joar.A mitja pujada giro enrerre i veig el cim de Laplana en primer terme i al fons el Costalera.Al fons ja es veu la antena del repetidor.Entro en un bosc, i ja queda poc per arribar.Finalment arribo al cim del Joar.On hi ha una bonica bustia en forma d´arbre.


Al fons es veu la Sierra de Kantabria.Vista de la Llanada alavesaAra torno pelcamí que he vingutI ara l´objectiu es pujar Laplana, que es la que tinc davant meu.Al darrera queda el Joar.Per pujar al Laplana haig de passar per una entretinguda i facil carena.


Ja veig el cim.Que tambe te una bonica bustia, molt original.Un servidor al cim, i el Joar darrera.Una panoramica del Costalera, que queda pendent per una proxima excursió.I per tornar al Santuari decideixo baixo directament per una tartera molt chula aparentment.Començo a baixar
Exempars florals de la zona.


Des de baix es veu be la tartera per on he baixat.I finalment arribo al Santuari de Kodes.1 comentari:

Maurici Capdet Mateu ha dit...

Cosinot: a veure quin dia tens la decència de permetre que en alguna fotografia hi surti el fotògraf, jejeje!

Una bonica excursió. Au vagi bé!