08 de juliol 2011

06/07/2011 Bunaniarri (781m) i Zaria (635m), un breu passeig per la Sierra de Igoin

06/07/11 Tenia un parellhores lliures, i vaig decidir fer una petita excursió prop de casa, tenia anotades els cims del Bunaniarri i Zaria, que encara que no són gaire destacables, be que valien una visita, i a més són cims inclosos dintre del Cataleg de muntanyesEuskal Herria.
Aixi que vaig agafar el cotxe, i en vint minuts em vaig presentar al collUzpudu, en la carretera que va d´Oiartzun a Artikutza.
Segueixo un sender molt evident, que primer puja un turonet, al fons es veu el Bunaniarri.

Miro enrera, i veig el collUzpudu i el Zaria al fons.


Pal indicador en el coll de Kausoro.En el coll hi ha un cromlech, i poc despres dalt d´un turó, es troba un altre.A partir d´aqui la pujada s´inclina força.Arribo al cim, on hi ha un vertex geodesic i una bustia.Bonica bustia en forma de timbal.Foto cimera de rigor.

En condicions normals hi haurien unes bones vistes, però el mal temps, nomès em deixa veure Hondarribia i la seva badia.I entre la boira es divisa Aiako Harriak.Començo a baixar entre la boira.I torno al collUzpudu.Segueixo per un camí herbós, molt suau.Mirant enrere al fons el Bunianarri.Em trobo als habitants de la zona.Miro cap a Donosti, i sembla que esta caient una bona.I finalment arribo al cim de Zaria, un cim força lleig, amb una caseta que te una antena, un vertex i un parell de busties.Detall de la bustia.
1 comentari:

Anònim ha dit...

quina sort tenir tot aixó prop de casa!