29 de juliol 2011

29/07/2011 Kopakarri (596m), matinant per la muntanya

29/07/11 Avui he fet una excursió atipica, que m´agradat molt de fer-la i que segur que repetire. He començat la ruta de nit, sobre dos quarts de sis, i arribar al cim en el moment que clarejava el dia. Una experiencia nova.
L´objectiu era pujar al Kopakarri, una muntanya molt bonica, separada de Aiako Harriak per la Vall d´Endara. Es tracta d´un pic rocós espectacular que no te el reconeixement que es mereixeria.
Doncs la excursió comença en la Ermita de San Antón, al costat del pantà del mateix nom.
Es creua la carretera i en uns deu metres s´agafa una pista cimentada.

Que porta a un restaurant, i cap al coll de Telleria, on haig d´anar.Fins al coll el camí es el gr11, amb les marques vermelles i blanques.


Ja es pot veure en sombres el Kopakarri.Vaig pujant paral-lel a un rierol que anava molt caudalós, gracies a les plujes del juliol.Un cop arribo al coll, agafo un sender a mà esquerra, ja que a la dreta es va al Agiña.Desprès de pujar enmig d´un bosc, el bosc desapareix, i entro en una zona de falgueres.Ja queda poc per arribar.Al arribar a dalt em reb aquesta noia.Foto cimera, llastima de nuvols.

Detall de la bùstia del meu club , el Vasco de Camping.Vista panoramica, de la vall que va a Lesaka.Vista del pantà de San Antón, i enmig de la boira, Aiako Harria.Detall de la bùstia.
Ja, baixant el Kopakarri a la dreta i davant Aiako Harriak.Un altre detall del Kopakarri.El pantà de San Antón.